Lanowool

Om Lanowool – Historie, vision og udvikling af Lanowool

Historien om Lanowool, og de første produkter – uldne ammeindlæg – opstod i 1998, da Lene Alexandersen for anden gang blev mor.

På daværende tidspunkt boede Lene med sin mand i New Zealand. Ved amning af sit nyfødte barn, oplevede hun ofte gener i form af blandt andet ømme bryster og irritation af huden. Samtidig kunne hun konstatere, at der ikke fandtes ammeindlæg, hverken i New Zealand eller Danmark, der effektivt kunne afhjælpe disse problemer.

Visionen var at udvikle et behageligt og effektivt ammeindlæg, baseret på naturmaterialer, der kunne gøre amning til en mere behagelig oplevelse for både mor og barn.

”Da vi startede Lanowool, var der ikke den store opmærksomhed omkring brug af parabener i ammeindlæg.  Mit mål var derfor at udvikle et ammeindlæg, der effektivt afhjalp generne forbundet med amning samtidig med, at det var 100% parabenefri i det område, hvor en moder ammer sin baby”, fortæller Lene Alexandersen.

I samarbejde med et førende uldanalyseinstitut (AgResearch) fik Lene designet og produceret et anderledes og innovativt ammeindlæg baseret på en særlig fin og blød merinould fra New Zealand.

Anvendelsen af merinould betyder, at ammeindlæggene er utrolig behagelige at have på. Samtidig er de særdeles effektive i forbindelse med amning.

Ulden absorberer brystmælken, således at indlægget ikke klæber til huden og evt. ømme bryster. Uld er desuden et åndbart og isolerende materiale, hvilket indebærer, at huden og brystet ikke føles koldt i forbindelse med amning.

Det anvendte materiale i ammeindlæggene er 100% parabenefri (uden konserveringsmidler). Dette reducerer risikoen for, at den nyfødte senere hen udvikler f.eks. allergi.

Produktionen

Siden opstarten i 1998 er produktionen af ammeindlæg løbende blevet forbedret og optimeret. Lene fortæller: Vi anvender i dag en meget finere uldtråd, som ikke irriterer eller kradser. Siden 2012 har vi produceret Lanowool ammeindlæg i 100% ubehandlet uld fra højlands stationer i South Canterbury, New Zealand.  Her går merino fårene på græs hele året og ulden er så ren i sig selv, at al forarbejdning kan ske udelukkende ved brug af bionedbrydelige vaskemidler.

Igennem årene Lanowool er blevet tildelt en række priser og awards, herunder:

  • August 2001: Enterprise pris fra New Zealand Industry & Trade for prototype udvikling af Lanowool ammeindlæg
  • Maj 2002: ZONTA Canterbury prisen for Women in Business. Prisen blev investeret i en analyse af professionelles, blandt andet jordemødres, brug af og erfaringer med ammeindlæg
  • Juli 2002: Lanowool blev tildelt den australske ammekomité’s (ABA) anerkendelse
  • May 2005: Breast Pad Survey, School of Health Sciences, Massey University, New Zealand. Ph.D.
  • Cheryl Benn. Lanowool anerkendt i analyse af ammeindlæg
  • August 2007: TIPS pris for “Testers Favorite” & “Best Innovation”, Sharon Trotter, jordemoder og forfatter af flere ammebøger.

Herudover har Lanowool udviklet sig til at omfatte en række andre nøje udvalgte kvalitetsprodukter målrettet kvinder og børn.

Lanowool ejes af Lene Alexandersen, der også har SoftSpot Aps – en virksomhed som sælger og markedsfører sko, sandaler og støvler til specielt kvinder.

Viser alle 6 resultater