fbpx

Fri fragt over 200,-

Varekategorier

Living Crafts er babytøj og undertøj i høj kvalitet produceret efter bæredygtige og miljøvenlige standarder

Lanowool tilbyder en vifte af nøje udvalgte produkter fra Living Crafts – et førende tysk brand inden for økologisk produktion af blandt andet babytøj.

Værdier

Virksomhedens forretning er baseret på værdier som kompetencer, tillid og troværdighed, og Living Crafts har en lang tradition for at producere bæredygtigt tøj med fokus på miljø og social ansvarlighed. Den er således også certificeret GOTS (Global Organic Textile Standard) producent.

Materialer

De forskellige råmaterialetyper som anvendes i produktionen omfatter:

Økologisk bomuld

Den rå bomuld som produceres i Indien og Tyrkiet er økologisk certificeret. Det indebærer blandt andet, at dyrkningen et baseret på organiske gødningsmaterialer, ligesom eventuelle skadedyr alene bekæmpes med naturlige midler. Bomulden er håndplukket og produceret under socialt ansvarlige standarder. Det vil sige, at produktionen foregår uden brug af f.eks. børnearbejde. Økologisk bomuld absorberer meget effektivt fugt samtidig med, at det føles behageligt tørt. Det er slidstærkt og nemt at rengøre.

Uld / silke

Dette blandingsmateriale er baseret på merino uld fra Australien og mulberry silke fra Indien. Ulden er håndklippet og efterfølgende behandling foregår uden brug af kemikalier. Der anvendes kun naturlige enzymer svarende til de enzymer, der anvendes i f.eks. bagning med surdej. Blandingen af uld og silke er særlig anvendelig til personer med allergi eller følsom hud. Det er et såkaldt hygroskopisk materiale, dvs. at det nemt optager vand og fugt. Samtidig er materialet åndbart. Det er varmt, slidstærkt og meget behageligt og kan maskinvaskes ved 30 grader uden, at det påvirker kvaliteten.

Økologisk ubehandlet uld

Den ubehandlede uld kommer fra merino får i Australien og produceres ligeledes under høje økologiske standarder. Efterfølgende forarbejdning foregår i Tyskland / Indien. Ulden indeholder lanolin (en slags naturlig fedt i fårets uld), der indebærer, at materialet nærmest er selvrensende og f.eks. effektivt absorberer og neutraliserer lugte. Det er et åndbart materiale, som er er varmt, blødt og meget behageligt at have på. Det kradser heller ikke.

Forarbejdning

Living Crafts anvender ikke pesticider eller kemiske tilsætningsstoffer (f.eks. blødgøringsmidler) i forbindelse med dyrkningen og forarbejdningen af virksomhedens råmaterialer. I stedet foregår forædlingen af materialerne ved hjælp af såkaldt teknisk varmebehandling.

De farverstoffer der anvendes i produktionen er alle økologiske og miljøvenlige, således at miljøet belastes mindst muligt.

Det stærke fokus på økologi og bæredygtighed kommer også til udtryk i Living Crafts valg af andre produktionsmaterialer som f.eks. lynlåse og trykknapper, der alle er krom- og nikkelfri.

Living Crafts står for bestandighed, og virksomhedens ambition er, at produkterne har en lang levetid. De forskellige design er derfor tidsløse, idet Living Crafts ikke ønsker at følge en bestemt modetrend.