fbpx

Fri fragt over 200,-

Varekategorier

Merino Possum fra New Zealand. Unikt, varmt og lækkert!

Lanowool tilbyder en række strikvarer produceret i New Zealand af et helt specielt materiale bestående af en eksklusiv blanding af fin merino uld og pels fra opossum (et pungdyr fra New Zealand).

Den specielle blanding af 60% merino uld og 40% opossum pels betyder, at produkterne er op imod 30% varmere end traditionelle uldprodukter.

Årsagen er, at opossum pelsfibre – i forhold til andre pelstyper som f.eks. cashmere, uld og angora – indeholder mere luft og derved har en lettere og højere isoleringsgrad.

Når pels fra opossum kombineres med merino uld får man således et varmt og meget blødt materiale. Samtidig betyder blandingen af merino uld og opossum pels, at materialet ikke begynder at fnulre.

Merino Possum tilbehør serien består af vanter, strikhuer, tørklæder, plaider og ponchoer. Alle produkterne kan vaskes i maskine (uldvask), men de tåler ikke at blive tørretumblet.

Produkterne afviser naturligt snavs som følge af det høje indhold af pels, så det er ikke nødvendigt at vaske dem ofte. I stedet anbefales det at lufte produkterne uden for – gerne i frost temperaturer – så kommer pelsen i materialet flot til udtryk.

Fakta om opossum

Opossum er et planteædende pungdyr, der udelukkende lever i New Zealand og Australien. Den bør ikke forveksles med den amerikanske kødædende opossum.

I New Zealand er opossumen velkendt – ikke mindst grundet dens negative effekt på landets unikke økosystem. Der findes omkring 80 millioner opossumer i New Zealand, og de anses for at være et af de værste planteædende skadedyr, idet de elsker at spise landets lokale og sjældne planter. På en enkelt nat kan en flok opossummer f.eks. spise et helt træ.

Opossumen har også negativ indvirkning på New Zealands sjældne fugleliv, idet den bl.a. spiser fugleæg. New Zealands nationalfugl – Kiwi fuglen – der tidligere var en af de mest almindelge fugle er som følge af opossumen nu en sjælden og truet fugleart. En række organisationer herunder The Royal Forest and Bird Society, New Zealand Department of Conservation, Friends of Earth samt Greenpeace (NZ) har derfor alle anbefalet en løbende reduktion af opossum bestanden.